Introduktion til projektet DIM - del 1

linie

DEL 1 - den korte version

Hvad er DIM?

DIM er et musikskolefag, hvor eleverne spiller i band. Man mødes en gang om ugen og spiller på sit hold. Man kan spille på strenge og tangenter, synge, danse og slå på tromme. To til fire gange om året er der show eller koncert og en gang om året tager vi på musiklejr. Her hjælper 10-12 forældre med det praktiske. INSP-media har lavet en lille sjov film.

Baggrundshistorie.

I 80'erne begyndte de nye rytmiske konservatorieuddannelser at uddanne musikere/pædagoger til musikskolerne. De nyuddannede lærere kom fra 70'erne og 80'ernes jazz og rockgeneration. En meget forskelligartet samling af musikere med det tilfælles, at orkestret/bandet og de enkelte instrumenter og deres interaktion var uadskillelige. Bl.a. bas og trommer. Sang og dans, osv. Musikskolerne havde brug for et fag, der kunne skabe rum, både fysisk og indholdsmæssigt, for en mere sammenspilsorienteret undervisning. DIM er et af mange tiltag rundt omkring i landet, med udgangspunkt i dette.